Informațiile care sunt bine de stiut în cazul în care folosiți pungi colostomie.
Din limba greacă provine cuvântul stomă, care are ca sinonim dechidere, orificiu. În trei grupuri se poate incadra stoma, în funcție de localizarea stomei: – ileostomă, localizată pe intestinul subţire; – colostomă, pe intestinul gros; – urostomă, localizată pe aparatul urinar,ajutând la eliminarea urinei.
Cadrele medicale, asistenții medicali și stomaterapeutul vă vor învăța cu câteva zile de după operație, cum veți putea goli și cum vă veți putea schimba singuri aceste pungi colostomie. Este foarte important să învățați cum să îngrijiți pielea în jurul stomei în mod corespunzător. La început, în primele zile post operatorii stoma va fi de dimensiune mărită și umedă, dar progresiv, datorită vindecării și trecerii timpului, în 6-8 săptămâni micșorarea acestei stome se va observa cu ochiul liber. Necesită atenție sporită tăierea pe dimensiunea stomei a orificiului practicat în flanșa de la pungile colostomie.


Pentru mirosul neplăcut nu trebuie să vă îngrijorați că va fi emis. Materialul din care sunt făcute aceste pungi colostomie oferă siguranță în privința păstrării mirosurilor neplăcute în interiorul pungii. Pe de-o parte, în plus există și accesorii care neutralizează mirosul neplăcut, astfel oferind siguranță și încredere în purtarea acesteia zi cu zi, fără probleme.
Este o întrebare des întâlnită, și totodată importantă: se poate călătorii cu aceste pungi colostomie? Desigur! Aceste pungi colostomie vă permit călătoria. Nu trebuie să vă îngrijorați, din momentul în care v-ați împachetat atâtea pungi colostomie cât să vă ajungă pe fiecare zi. Este important să aveți la dumneavoastră: – soluție de curățat; – crema pentru întreţinerea pielii;

– dischete pentru curăţarea pielii din jurul stomei; – setul de irigare.
În cazul în care călătoriți cu avionul, nu țineți foarfeca de decupat orificiul sacilor de colostomie, în geantă, pentru a evita momentele neplăcute la poarta de securitate la aeroport.
Vă așteptăm cu drag în magazinele și pe platformele noastre.