Cardurile de fidelizare sunt niște instrumente de loializare care încurajează achiziții frecvente, recomandarea produselor cientilor potentiali, te ajuta sa-ti faci clienti fideli, care te pot recomanda mai departe si care isi vor face cumparaturi dese de la tine. Oferirea beneficiilor extra clienților fideli este destul de esențială. Este bine sa faci promisiuni pe care le poți respecta și totodată sa îți exprimi aprecierea fata de cumparatori.

Aceste carduri de fidelizare sunt de mai multe feluri și prezintă anumite beneficii cum ar fi: sunt portabile și se pot introduce și pe telefon, PC sau tabletă; sunt conform nevoilor și ușor de modificat și de adaugat funcții noi care sunt specifice activității firmei; se pot personaliza și în acest fel fiecare va avea design-ul dorit.

Cardurile de fidelitate sunt niște adevărate instrumente de marketing. Pentru cumparator, ofera anumite avantaje la cumparate cum ar fi reduceri, discounturi, cadouri. Companiile care au implementat sistemul cu carduri de fidelizare au observat ca cumparatorii raman fideli și dezvoltă un comportament de cumparare mai intens. Aceste carduri de fidelizare ajuta și la crearea unei baze de date a clientului și a produselor cumparate cel mai des.

Cardurile de fidelizare ajuta foarte mult comerciantul sa își observe afacerea din punctul de vedere al cumparatorului. Poate vedea sexul, produsele preferate și toate preferințele acestuia. În acest fel, comerciantul își poate defini mult mai bine segmentele de clientela, preferințele către anumite produse si servicii, în funcție de tot ce stochează în baza de date despre clienți.

În plus, te costa mai puțin sa menti clienții fideli și acest instrument de marketing este perfect pentru acest lucru. După împărțirea de carduril de fidelizare, vânzările tind sa creasca cu 30-40% și avand in vedere concurenta de pe piața, magazinele tradiționale aduc în discuție aceste tactici de fidelizare și monitorizare a clienților. În ziua de azi, la cele mai multe hipermarketuri și supermarketuri casierii te întâmpină spunandu-ti dacă ai card de fidelitate.