Care este motivul pentru care alegem să ne petrecem concediul în una din țările Africii de nord ori a Orientului Mijlociu? Ei bine, dacă sunteți gurmand, răspunsul s-ar putea să fie legat de tradiția culinară abundentă, specifică atunci când vine vorba de cultura lumii arabe.
Bucătăria arabă este una dintre cele mai vechi și mai diverse bucătării din lume, cu influențe mediteraneene și din zona africană. Nu este deci deloc întâmpșător, poate nici surpinzător, că bucătăria lumii arabe este una deosebit de bogată în arome și condimente.
Elementul de bază al bucătăriei arabe este orezul și pâinea, cum ar fi pita și naan, care pot fi asezonate în mod divers. Garnitura include adesea legume, brânzeturi, măsline, nuci ori fructe exotice. Cărnurile precum mielul, puiul și vită sunt, de asemenea, populare și sunt adesea gătite cu o varietate de condimente și sosuri.

Așadar, putem spune că în cultura lumii arabe putem pătrunde pe calea artei culinare. Dar, care sunt câteva farfurii celebre, indispensabile într-o astfel de călătorie culinară. Pe lângă cunoscutele Kebab, Shawarma și Kibbeh putem aici aminti și feluri de mâncare precum Hummusul, Tabbouleh, Falafel sau Baba Ghanoush. Hummus este un preparat pe bază de năut fiert și piure, tahini, suc de lămâie și usturoi. Este adesea servit cu pâine pita sau legume. Tabbouleh este o salată făcută cu bulgur, roșii, pătrunjel, mentă, ceapă, ulei de măsline și suc de lămâie. Falafel este o minge prăjită sau o chiflă făcută din năut măcinat, ierburi și condimente. Baba Ghanoush este un fel de mâncare făcut din vinete, tahini, ulei de măsline, usturoi și suc de lămâie.
Cultura lumii arabe în plan culinar ne aduce și o varietate de tocane și supe. Aceste feluri de mâncare sunt adesea făcute cu linte, fasole și alte leguminoase și sunt adesea aromate cu condimente precum chimen, cardamom și turmeric.
Dacă doriți să experimentați bucătăria ce caracterizează cultura lumii arabe chiar la ea acasă, o asigurare de călătorie vă ajută în a nu vă distrage atenția de la tot ce este important și frumos într-o vacanță